Duchovní centrum

Modlitby za kněze

27. 6. 2009 20:17
Rubrika: FATYM

 

...

Přinášíme modlitby za kněze, které je možné a určitě i potřebné se modlit kdykoli během roku, a to soukromně i společně.

 

 

Modlitby za kněze.

U příležitosti 150. výročí úmrtí služebníka Božího a lidí - sv. Jana Maria Vianeye, faráře arského, vyhlásil Svatý otec Benedikt XVI. od 19. června 2009 do 19. června 2010 „Rok kněží“, jehož téma bude: „Věrnost Kristu, věrnost kněze.“

Proč toto téma a proč právě kněží?
Jistě se vám vybaví odpověď i zkušenost. Kněz – druhý Kristus. Takto žil svatý Jan Maria Vianeye a tak sloužili věřícím i nevěřícím mnozí další kněží. Připomeňme si např. sv. Klementa Maria Hofbauera, našeho biskupa Karla Skoupého, kardinála Berana i Trochtu, P. MuDr. Kubíčka atd. Ukazovali svým životem svěřeným duším cestu do nebe. A tak žijí i dnes mnozí současní kněží.
Církev je společenstvím hříšníků, kteří bojují se svou slabostí a nevzdávají to. A kněží, kteří jsou také lidé - se vším co k našemu mnohdy slabému lidství patří, v tomto boji s hříchem, zlým duchem, stojí v první řadě. Jsou všichni naší kněží dobrými pastýři, nestali se z nich jen nájemníci na Kristově vinici, jak se o tom zmiňuje i evangelium?
Je-li situace taková jaká je, nemáme na ní vinu i my, laici? Nebudeme-li my pokřtění a žijící z Krista více vyprošovat pomoc z nebe, situace se nezlepší. Kněz má být především pastýřem duší a ne jenom osobou zodpovědnou za správu majetku farnosti, s tím mu mají pomáhat věřící laici. ( Ze zpravodaje Nový Jeruzalém, 05-09)

...

Zobrazeno 3733×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio